top of page
< Back

CONSTELLATIONS

Seksikäs. Sivistynyt. Upea. Muun muassa näillä sanoilla kuvattu Nick Paynen (UK) Constellations-näytelmä palaa KokoTeatterin ohjelmistoon keväällä 2019. Teoksen pääosissa näyttelevät, tanssivat ja loistavat Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola. KokoTeatterissa 27.2.-29.3.2019.

CONSTELLATIONS

Constellations on kertomus rakkaudesta, vapaasta tahdosta ja multiversumiteoriasta. Kun kaikki mahdolliset vaihtoehdot ovat olemassa yhtä aikaa, jokainen tekemämme valinta määrittelee, minkä näistä mahdollisista tulevaisuuksista tulemme kokemaan. Mitä, jos olisin valinnut toisin?

Anna Veijalaisen ohjaus on huikaisevan kaunis yhdistelmä tanssi- ja teatteritaidetta. Tähtimatka, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Nick Payne (s. 1984) on palkittu brittikirjailija, jonka teoksia on kantaesitetty mm. Lontoon Royal Court Teatterissa. Evening Standard Theatre Awards palkitsi Constellationsin vuoden 2012 parhaana näytelmänä.

Suomenkielinen kantaesitys oli 2017 KokoTeatterilla ja se nähtiin myös Porissa Lain§uojattomat -festivaaleilla sekä Manifesti -festivaalilla Turussa.

Otteita kritiikeistä:
“…Kokonaisuutena Consellations on hyvin intiimi ja pakahduttavakin esitys, jonka perimmäinen sanoma on äärettömän suuri: jokaisella, pienelläkin valinnalla me omalta osaltamme muokkaamme maailmankaikkeutta ja suljemme pois lukemattomia muita mahdollisuuksia. Siksi kaikella tekemisellämme on merkitystä.” –Annikki Alku, Demokraatti

“Constellations kuvaa kauniisti elämän satunnaisuutta ja haurautta” – Satakunnan Kansa

“…Sorvola och Saikkonen är skickliga. De förmår, i motsats till sina rollpersoner, se, invänta och ta in den andra. De rör vid varandra, men låter motspelaren behålla sin rörelsefrihet…” – Barbro Encell-Grimm, HBL 27.3.2017

”…Hienovireinen ja äärimmilleen hiottu teksti, suoranainen käsityötaidon bravuuri on itsessään nautittavaa kuultavaa…” – Maria Säkö, HS 27.3.2017

Nick Paynen teoksia:
If There Is I Haven’t Found It Yet 2009
Wanderlust 2010
Constellations 2012
The Same Deep Water As Me 2013
Incognito 2014
The Art of Dying 2014

bottom of page