top of page
< Back

IKUISESTI SINUN

KokoTeatterissa nähdään tammikuussa 2014 koskettava esitys Ikuisesti sinun, jonka toteutuksesta vastaavat Kaisa Leppänen ja Mikael Saari. Ikuisesti sinun esityksessä pitkä yhteinen elämäntaival päättyy puolison yllättävään kuolemaan. Jäljelle jää pohjaton kaipaus ja suru. KokoTeatterissa 21.-29.1.2014.

IKUISESTI SINUN

Ikuisesti sinun etsii valoa ja toivoa suuren menetyksen keskeltä.

Teos sisältää uutta tekstiä ja musiikkia, Kaisa Leppäsen ja Mikael Saaren kirjoittamana ja säveltämänä. Teoksessa kuullaan lisäksi mm. Helena Anhavan, Otto Donnerin, Pirkko Saision tekstejä, Kerkko Koskisen, Olavi Uusivirran ja Jarkko Martikaisen musiikkia.

Ikuisesti sinun -esitys seikkailee ajassa ja vie muistoihin. Miten kiihkeä, nuori rakkaus muuttuu nopeasti vaihdettuihin hyvänyönsuukkoihin, tiskivuoriin ja lasteniltalauluihin? Ja mitä sitten kun kauppakassiin pakataan kahden ihmisen ruokatarpeet kolmen sijaan?

Suruprosessista pinnalle nousevat myös humoristiset, absurditkin sävyt. Voivatko suru ja ikävä muuttaa muotoaan, vaikka ne eivät koskaan katoakaan?

Esitys on omistettu KokoTeatterissakin usean unohtumattoman roolin tehneelle näyttelijä Asko Sahlmanille, joka menehtyi tapaturmaisesti 2011, sekä hänen perheelleen.


Esityksen kesto on n. 1h, ei väliakaa.

Esitys on kantaesitetty 6.11.2013 osana Lahden Kaupunginteatterin ohjelmistoa.


Kritiikkejä:

“… Esityksen parasta antia on surutyön koruton kuvaus. Lesken pohjaton suru ja ikävä saa rinnalleen raivokasta karaoke-bilettämistä ja arjessa jaksamista minimalistisimmillaan. Ylitunteelliset ja hyvää tarkoittavat ystävät saavat myös sivalluksen osakseen. Mainio oivallus avaa surun puhumattomia piirteitä toivottavasti laajemmankin keskustelun piiriin. Edesmennyttä miestä tulkitseva Saari ei onneksi ole mikään kummitus tai outo enkeli, vaan rakastaan hienosti kannustava ja tapahtumia tarkkaileva hahmo. Yhteys säilyy, vaikka olomuoto muuttuu. Muutama haikea duetto soi hyvinkin kauniisti…”

Skenet 22.1.2014 Martti Mäkelä

bottom of page