top of page
< Back

NAISIA HORMONIHOIDON PARTAALLA

Räävitön komedia keski-iästä

KokoTeatterissa 31.1.2001.

NAISIA HORMONIHOIDON PARTAALLA

NAISIA HORMONIHOIDON PARTAALLA

Naisia hormonihoidon partaalla on irlantilaisen Marie Jonesin menestyskomedia. Näytelmä kantaesitettiin Belfastissa vuonna 1995. Suomeen näytelmän toi KokoTeatteri Juha Siltasen suomentamana.

Naisia hormonihoidon partaalla kertoo ystävättäristä Verasta ja Annasta, jotka ovat lähteneet viettämään viikonloppua hotellissa tavatakseen laulajaidolinsa Daniel O´Donnellin. Yö kirvoittaa heidät keskustelemaan mieltä painavista, kipeistä asioista: Veran mies on lähtenyt 25-vuotiaan Susien matkaan eikä Annankaan avioliitto Martyn kanssa ole sitä mitä päältä näyttää. Vera ei kuitenkaan suostu matkaamaan sukupuolikaatopaikalle vaikka onkin jo viisikymppinen – eikä hyväksymään sitä, että miehiä eivät koske samat seksittömyyden lait kuin menopaussi-ikäisiä naisia. Naisten iltaa piristää nuori miestarjoilija Fergal, joka johdattaa heidät aamuyön tunteina taikuuden äärelle. Fergal antaa naisille mahdollisuuden puhua suunsa puhtaaksi ihmisille, joita he aikaisemmin eivät olleet uskaltaneet kohdata.

Naisina hormonihoidon partaalla nähtiin Maija-Liisa Peuhu ja Irina Milan. Fergalin roolissa on Jukka Rasila. Esityksen ohjaa Satu Rasila. Lavastus- ja pukusuunnittelu oli Sanja Kankaan käsialaa.

bottom of page