top of page
< Back

PADOVALAINEN

Padovalainen eli Kun Johan Padovalainen Amerikan löysi on huikea seikkailu, jossa katsojat pääsevät näyttelijäntyön ja tarinankerronnan siivin niin koskemattoman Amerikan maaperälle kuin vaarallisiin myrskyihin valtamerille sekä hirvittäviin taisteluihin, joiden myötä länsimaista ilosanomaa viedään paratiisiin. KokoTeatterissa 5.2.-18.3.2016.

PADOVALAINEN

Nobel-palkittu Dario Fo kirjoitti tekstin alunperin tilauksesta 1992 Kolumbuksen juhlavuoden kunniaksi. Ainakaan Suomessa tekstiä ei ole vielä yhden näyttelijän voimin kokonaisuudessaan esitetty, ellei sitten Jarkko Pajusen itsensä esittämää teoksen ensimmäistä tulemista lasketa.

Esityksen alkuperäisen version Pajuselle vuonna 1997 ohjasi Erkki Saarela. Tuolloin monologi sai kaksi esitystä, jotka nähtiin Teatteriravintola Kahdessa Kanassa. Esitys valmistui osana Pajusen näyttelijäopintoja Teatterikorkeakoulussa. Esityksen uusi tuleminen on näin ollen osittain jotain vanhaa, ehdottomasti jotakin uutta sekä toivottavasti myös jotakin lainattua ja vaaleansinistä.

Esitysoikeudet: Näytelmäkulma / Nordic Drama Corner

bottom of page