top of page
< Back

PIKKURIKOLLISET

Pikkurikolliset on ironialla ja huumorilla sävytetty, paljon tekstiä sisältävä tanssiteos, joka ottaa kantaa nyky-yhteiskunnan tilanteeseen. Se käsittelee tavallisten ihmisten päivittäisiä rikoksia, väkivaltaa, naapurivihaa ja mustasukkaisuutta. KokoTeatterissa 16.2.2007.

PIKKURIKOLLISET

Välillä yhteiskunta on ihmiselle kohtuuton ja jotkut meistä ryhtyvätkin käyttäytyä sen mukaisesti. Yksi yrittää kioskiryöstöä vesipistoolilla, toinen murtoa tuuletusluukkuun juuttuen ja kolmas taistelee vodkapullostaan keittiöveitsi tanassa. Kaikki nämä elämänsä antisankarit jäävät poikkeuksetta kiinni – heidät viedään putkaan, jotkut jopa vankilaan. Onko vastassamme yhteiskunnaksi naamioitunut hirviö, joka virkamiehen ja sosiaalityöntekijän äänellä määrää elämämme suunnan?

Pikkurikolliset –esityksen kirjallisen materiaalin aarreaittana ovat toimineet kotimaan pikku-uutiset rötöksistä eri päivälehdissä. Esitykseen sisältyy myös Juha Tervon “Runo, taas” joka on ilmestynyt Huonon kirjallisuuden seuran antologiassa: Mallusjokelainen sielunmaisema ja muuta paskaa (toim. Risto K. Järvinen, Like, 2000).


Kritiikeistä:

“Energinen tanssi tempaa mukaansa ensitahdeilta. Loistavasti valittu musiikki rytmittää menoa….tanssia oli ilo katsella; jälkimauksi esityksestä jäi rakkaus tätä kummalista, jääräpäistä kansaa kohtaan. Suosittelen.” -Anna Kasper/ Verkkolehti Skenet

“Mainion roolin tekee Sofia Karlsson, jonka jätkämäinen ja katu-uskottava kovistyyli sopii muikeasti tähän teokseen. Åke Denverin menevä musiikki pitää meininkiä yllä, mutta ei onnistu peittämään paikoin laahaavaa dramaturgiaa. Herkkupala on discobiisi, johon on sämplätty mukaan ote Frederikin Harva meistä on rautaa -kappaleesta.” -Anni Valtonen/ Helsingin Sanomat

“…idén med att via en koreograferad dramaturgi berätta om social utslagenhet, tuffhet och småbrottslighet mycket fyndig. Och i KokoTeaterns uppsättning fungerar detta, trots vissa statiska elemen, utmärkt….” -Elisabeth Nordgren / Hufvudstadsbladet


Tekijöistä:

Åke Denver (s. 1973) tunnetaan paremmin Tuomas Rinta-Pannttila nimisenä näyttelijänä joka on työskennellyt useasti myös tanssijana. Rinta-Panttila on tehnyt Mikko Orpanan kanssa yhteistyötä mm. KokoTeatterin esityksissä Firenzen tauti (2004) ja Katso! Eurooppa! (2000).

Sofia Karlsson (s. 1978) on ruotsalainen tanssitaiteilija joka on opiskellut sekä Tukholman Danshögskolanissa että Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Sofia Karlsson on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi.

Heli Meklin (s. 1976) on suomalainen tanssija-koreografi. Meklinin Routa-ryhmälle koreografioima teos Granny Smith vieraili KokoTeatterissa vuonna 2006.

bottom of page