top of page
< Back

RUTIMO COLLECTIVE: LEMONS

Rutimo-kollektiivi lähestyy liikettä, tanssia ja teoksia jäsentensä Hip Hop -tanssitaustan kautta. Kollektiivi pyrkii edistämään katutanssilajien asemaa esittävien taiteiden joukossa ottaen samalla huomioon Hip Hop -kulttuuriin alkuperän ja sille ominaiset ympäristöt. Viedessään teoksia lavalle he pohtivat, miten Hip Hop -kulttuuri asettuu sille vieraaseen ympäristöön, ja pyrkivät niin työtavoissaan kuin valmiissa teoksissa arvostamaan kulttuuria. Esitykset 14.-19.9.2021

RUTIMO COLLECTIVE: LEMONS

Split it open open o- pen fl-esh is open open o-pen to embrace. Cut open my pulp is out, beautiful, tiny bags of juice. Beautiful tiny bags of juice. Beautiful tiny bags of juice in beautiful formations.

Rutimo-kollektiivi lähestyy liikettä, tanssia ja teoksia jäsentensä Hip Hop -tanssitaustan kautta. Kollektiivi pyrkii edistämään katutanssilajien asemaa esittävien taiteiden joukossa ottaen samalla huomioon Hip Hop -kulttuuriin alkuperän ja sille ominaiset ympäristöt. Viedessään teoksia lavalle he pohtivat, miten Hip Hop -kulttuuri asettuu sille vieraaseen ympäristöön, ja pyrkivät niin työtavoissaan kuin valmiissa teoksissa arvostamaan kulttuuria.

"Lemons" on jatkumoa kollektiivin esikoisteokselle "Peaches". Teoksessa kollektiivi lähestyy naiseuden, kehojen, kosketuksen ja Hip Hop -kulttuurin risteyskohtia. Esiintyjät tarkastelevat omia suhteitaan cis-naisina kosketukseen, sen konteksteihin, mielikuviin ja normeihin. Miten koskemme itseämme? Millaista kehollisuutta ja liikettä syntyy kosketuksesta.

Rutimo Collective: Lemons
Mikä on kosketuksen merkitys yhteiskunnassamme?

bottom of page