top of page
< Back

SEITSEMÄN BROIDIA SIPOOSTA – ELI KIVEN (SISÄLTÄ) SEITSEMÄN VELJESTÄ

KokoTeatteri toimii toistamiseen kumppanina vankilateatterille - Seitsemän Sörkan vankia pureutuu Kiven mestarilliseen kuvaukseen Jukolan veljessarjasta.

KokoTeatterissa 11.-13.12.2014.

SEITSEMÄN BROIDIA SIPOOSTA – ELI KIVEN (SISÄLTÄ) SEITSEMÄN VELJESTÄ

KokoTeatteri toimii toistamiseen kumppanina vankilateatterille. Yhteistyö alkoi 2011 kun Vanajan vankilan naiset valmistivat kantaesityksen Kuningas Leariin pohjautuen KokoTeatterin silloisiin Unioninkadun tiloihin ohjaajanaan Hannele Martikainen. Sittemmin Martikainen kumppaneineen perusti Taittuu ry:n joka on erikoistunut vankien teatterintekemiseen.

Tällä kertaa esityksen valmistavaksi yhteisöksi on valikoitunut Sörnäisten vankila ja esittäjät ovat miehiä. Mukaan on valikoitunut seitsemän vankia. Esityksen pohjateokseksi on valittu itseoikeutetusta Aleksis Kiven klassikko Seitsemän Veljestä. Vangit esiintyvät roolinimillä. Tämä on ensimmäinen kerta kun teatterihankkeessa on mukana suljetun puolen miesvankeja.

Seitsemän broidia Sipoosta – eli Kiven (sisältä) Seitsemän Veljestä
Seitsemän Sörkan vankia pureutuu Kiven mestarilliseen kuvaukseen Jukolan veljessarjasta. Sipoolaiset veljekset päättävät jäädä äidin kuoleman jälkeen asuttamaan kotitilaa ja lähettävät Eeron maa-ja metsätalousoppilaitokseen oppimaan tilanhoitoa. Mutta mitä tapahtuu, kun kaikki veljekset kutsuvat somessa lavatansseihin saman tytön? Tykkääkö Venla yhdenkään veljeksen päivityksistä? Ja entäs sitten kun kuntauudistuksen myötä kunnan rahat loppuvat, ja veljien toimeentulotuki lakkautetaan? Ja miten käy Eeron opintotuen? Taittuu ry ja Sörkan vankila tuovat yhdessä, Markus Karekallaksen ohjaamana ja Sörkan vankien näyttelemänä Seitsemän veljestä suoraan 2000-luvulle.

Esitys on osa Taittuu ry:n vankilateatterin pilotointihanketta, joka on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Rikosseuraamuslaitoksen tukea. Tuotannollisena yhteistyökumppanina toimii KokoTeatteri.

bottom of page