top of page
< Back

TIE NIRVANAAN

Tie Nirvanaan on amerikkalaisen pitkänlinjan näytelmäkirjailija Arthur Kopitin kirjoittama näytelmä, joka on saanut innoituksensa pop-tähti Madonnasta. KokoTeatterissa 8.2.-19.3.2005.

TIE NIRVANAAN

Tarinan keskiössä on elokuvantekijäkaksikko, jotka molemmat odottavat tilaisuuttaan tehdä Se Suuri Teos. Kumpikin heistä on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen supertähti Nirvanan elämän työstettäväkseen.


Kritiikkejä:

“…Tie Nirvanaan -tarina on silkkaa kaameuttaan herkullinen. Juonen mukaan huumeiden sekoittama naispuolinen rockartisti Nirvana on kirjoittanut muistelmansa. Tähden pää on jo täysin sekaisin. Hän ei muista elämästään eikä mistään muusta yhtään mitään. Siksi muistelmien nimi on Moby Dick ja juoni sama kuin Herman Melvillen klassikossa. Paitsi että Nirvanan Dick olisi yhtä kuin suuri siitin…” Arthur Kopitin Tie Nirvanaan tekee selvää elokuvabisneksestä Jukka Kajava, HS, 10.2.2005


Taustaa:

Arthur Kopit on syntynyt vuonna 1937. Kirjailija on palkittu useaan otteeseen. Hän asuu ja työskentelee New Yorkissa ja toimii aktiivisesti uuden draaman parissa myös opettajana. Arthur Kopit vieraili KokoTeatterissa Suomessa Tie Nirvanaan -näytelmän ensi-illassa.

Alkukielinen teos Road to Nirvana (1991).

bottom of page