top of page
< Back

VENDETTA: KORRUPTOITUNEIDEN MIELTEN JUMPPA

Kolmessa “Korruptoituneiden mielten jumppa” -esityksessä vendettalaiset improvisoivat ajankohtaisia tarinoita feministisestä näkökulmasta. Yleisö pääsee vaikuttamaan näytelmien sisältöön esityksen aikana sekä etukäteen teatterin sosiaalisen median kautta. KokoTeatterissa 2.9.-17.11.2020.

VENDETTA: KORRUPTOITUNEIDEN MIELTEN JUMPPA

Vendetta on tuore, rohkea ja kantaaottava helsinkiläinen improvisaatioteatteri, jonka tavoitteena on edistää tasa-arvoa ja keskinäistä ymmärrystä improvisaatioteatterin keinoin. Vendettan jäsenet ovat teatteritaiteen ammattilaisia, jotka tutkivat sosiaalisia rituaaleja, valtarakenteita ja patriarkaalisen yhteiskunnan tabuja. Heillä on kaikilla pitkä kokemus erilaisista improvisaation muodoista, joita he rohkeasti yhdistävät feministisiin aiheisiin.

Tekijät:

Anna Andersson:
Anna Andersson on helsinkiläinen freelance-näyttelijä. Lisäksi Anna on suorittanut teatteriopettajan pedagogiset opinnot ja näyttelijäntöiden ohella hän myös opettaa. Vapaa-aikanaan Anna joogaa ja tanssii argentiinalaista tangoa.

Outi Ikonen:
Outi Ikonen on helsinkiläinen freelance-näyttelijä (FIA), joka on työskennellyt monipuolisesti näyttelijänä teattereissa ympäri Suomen, kuin kamera- ja äänitöiden parissa. Outi on intohimoinen liikkuja ja improvisoija sekä fantasiafriikki, jonka unelmarooli on Taru Sormusten Herrasta -tarinan Klonkku.

Julia Gauffin:
Julia Gauffin on monialainen esittävän taiteen ammattilainen, joka syttyy uusille aluevaltauksille ja rakastaa taiteen vaihtoehtoisia maailmoja. Improvisaatiossa Julia nauttii vapaudesta ja yllätyksistä, jotka paljastavat uusia mahdollisuuksia totuttujen kaavojen ja näkökulmien tilalle.

Suvi Koivusalo:
Suvi Koivusalo on alunperin Tampereen tyttöjä, mutta on sen jälkeen kiertänyt maailmaa aktiivisesti työn ja opiskelun perässä. Näyttelijänä Suvi on erityisen kiinnostunut improvisaatiosta, immersiivisestä teatterista sekä Forum-teatterista. Teatteritaiteiden ohella Suvi luotsaa omaa koulutusalan yritystään.

Anna Korolainen Crevier:
Anna Korolainen Crevier on helsinkiläinen näyttelijä FIA ja monipuolinen teatterintekijä. Anna on opiskellut ja työskennellyt ympäri Eurooppaa Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Virossa ja Islannissa ja on pohjoismaisen teatteri Spindriftin perustajajäsen. Anna on esiintynyt aktiivisesti improvisaation saralla vuodesta 2016.

Tuuli Mattila:
Näyttelijä Tuuli Mattila on ehtinyt elämänsä aikana kokeilla monenlaista oikeustieteen opinnoista radiojuontamiseen. Tuuli on viettänyt nuoruusvuodet Korsossa, ja suhtautuukin teatteriin korsomaisella rohkeudella, teatteri kuuluu kaikille ja parhaimmillaan se on kantaaottavaa ja muuttaa yhteiskuntaa paremmaksi.

Muusikko: Susanna Syrjäläinen
Susanna Syrjäläinen on Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2017 valmistunut sellisti. Syrjäläinen toimii aktiivisesti erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä, orkesterimuusikkona, sellonsoitonopettajana, teatterimuusikkona sekä kevyen musiikin yhtyeissä soittaen ja laulaen.

Tekniikka/Valot: Ava Heinonen

Kesto n. 2h 15min. Sisältää keskusteluosuuden ja väliajan.

Vendettan linkit:
Nettisivut: https://www.teatterivendetta.com/
Facebook: https://www.facebook.com/vendettateatteri/
Instagram: @vendettateatteri

bottom of page