top of page
< Back

VIERAILU: A SKY FULL OF STARS – TÄHTIMUUSIKOIDEN KAPPALEITA KUORON KONSERTISSA

Latvialais-suomalainen kuoro Ziemelmeita esittää ei-perinteisen kuoromusiikin ohjelman, joka koostuu tunnetuista pop- ja rockmusiikkilauluista. KokoTeatterissa 5.12.2015.

VIERAILU: A SKY FULL OF STARS – TÄHTIMUUSIKOIDEN KAPPALEITA KUORON KONSERTISSA

Coldplay, Bill Withers, Al Jarreau, Sting, Adele, Taylor Swift, Lorde, Ylvis, Rixton, A Great Big World

Latvialais – Suomalainen kuoro Ziemelmeita
Säestävät: Jaan-Eerik Aardam (kitara), Villem Rootalu (basso), Taniel Kuntu (piano), Karl-Heinrich Arro (lyömäsoittimet)
Solistit: Liina Joonas, Kristīne Baltiņa, Rihards Zariņš
Johtaja: Ilmars Millers

Konserttiohjelma on huolella valikoitu tuomaan esiin populaarimusiikin pysyvyyttä ja vaihtelua melkein 100 vuoden aikana, ajanjaksona, joka vertautuu ihmisikään. Konserttiohjelman harmaatukkainen isoisä on kaikkien hyvin tuntema sävelmä ”Singin’ in the rain”, joka syntyi jo vuonna 1929, kun taas nuorimmat hitit ovat vielä lapsenkengissä, vain vuoden vanhoja sävellyksiä, esimerkiksi A Great Big World -yhtyeen esittämä ”Rockstar”.

Suomen latvialais-suomalainen kuoro Ziemeļmeita (Pohjolan tytär) on perustettu 8. lokakuuta 2012. Kuorossa laulaa 25 laulajaa, sekä latvialaisia että suomalaisia. Kuoro on järjestänyt neljä konserttia pääkaupunkiseudulla viimeisen kahden vuoden aikana. Kuoronjohtaja Ilmars Millers on valmistunut Viron Musiikki- ja teatteriakatemiasta musiikin ja kuoronjohtajan kandidaatin tutkinnolla, mutta jatkaa nyt maisterin opintojaan sinfoniaorkesterin johtajaksi. Kuoronjohtaja Ilmars Millers asuu Latviassa ja matkustaa jokaiseen harjoitukseen Riiasta.

bottom of page