top of page

ke 27. heinäk.

|

Ravintola Raatihuone, Iisalmi

Iisalmi Jazz Festival / Teemu Viinikainen Solo & Joe Peri Trio

Ravintola Raatihuoneella kaksi konserttia yhden illan aikana samalla lipulla. Kitaristi Teemu Viinikaisen soolokonsertti avaa vuoden 2022 Iisalmi Jazz Festivalin. Avajaisillan toisena esiintyjänä Joe Peri Trio. Lippuvaraukset Raatihuoneelta: Puh. 050 408 6009.

Lipunmyynti on suljettu
Katso muita tapahtumia
Iisalmi Jazz Festival / Teemu Viinikainen Solo & Joe Peri Trio
Iisalmi Jazz Festival / Teemu Viinikainen Solo & Joe Peri Trio

Paikka & aika

27. heinäk. 2022 klo 18.00

Ravintola Raatihuone, Iisalmi, Kauppakatu 22, 74100 Iisalmi

Tietoa tapahtumasta

Liput: Ravintola Raatihuone: ravintola@raatihuone.fi / Puh. 050 408 6009

Kaksi konserttia yhdellä lipulla, lippu 29€/hlö. Ensimmäinen konsertti alkaa klo 18. Ovet avaamme klo 17, tarjolla on iltapalabuffa hintaan 25€/hlö.

Ravintola Raatihuoneella kaksi konserttia yhden illan aikana samalla lipulla. Kitaristi Teemu Viinikaisen soolokonsertti avaa vuoden 2022 Iisalmi Jazz Festivalin. Avajaisillan toisena esiintyjänä Joe Peri Trio. 

Viinikainen käyttää sooloesiintymisissään apunaan efektointia sekä mahdollisuutta loopata itseään niin, että hän voi ikään kuin käydä dialogia omaa soittoaan vasten. Kitaristi Teemu Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Viinikaisentaidot on noteerattu ympäri maailmaa, ja hänet on nostettu jazzkitarismin edelläkävijöinä tunnettujenWayne Krantzin, PatMethenyn ja John Scofieldin työn jatkajaksi. Teemun soitossa ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksituntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.Soittaessaan Viinikaisen ympärillä leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestäriippumaton.Tällä hetkellä Viinikainen viimeistelee lokakuussa 2022 ilmestyvää ensimmäistä soolokitara-albumiaan. Maistiaisia tulevasta on kuitenkin jo kuultu konserteissakin.

Rumpali Joe Peri (USA) on esiintynyt muun muassa laulajalegenda Tony Bennettin ja popin supertähti Lady Gagan yhtyeissä. Virtuoottinen Peri sekä hänen puolisonsa kontrabasisti Kaisa Mäensivu ovat New Yorkin klubiskenen haluttuja vakioesiintyjiä. Triossa esiintyy myös Jonas Metsäkylä, jonka syvällinen tutustuminen kitaraan kulkee tuttua kaavaa. Ensimmäiset vaikutteet tulivat rockmusiikin kautta Jimi Hendrixin kaltaisilta suuruuksilta. Sittemmin Metsäkylä on paneutunut jazzperinteeseen ja hänen laajasta ohjelmistostaan löytyy tunnelmia herkistä balladeista ilmaisuvoimaiseen svengisoittoon.

Kaksi konserttia yhden illan aikana samalla lipulla!

Liput: Ravintola Raatihuone: ravintola@raatihuone.fi / Puh. 050 408 6009

(Osta liput -painikkeen alta päädyt Raatihuoneen sivustolle, josta pääset tutustumaan ravintolan tarjontaan. Lippuvaraukset sähköpostitse tai puhelimitse.) 

----

Iisalmi Jazz Festival tulee jälleen 27.7.-3.8.2022

Iisalmi on muodostunut tärkeäksi konserttikaupungiksi suomalaisille jazzmuusikoille. Paikalliset konserttikävijät sekä yrityskumppanit ovat vaikuttaneet tähän suuresti mutkattomalla asenteellaan kohti uutta musiikkia ja aluetta elävöittäviä tapahtumia. Iisalmi Jazz Festival järjestetään nyt jo kolmannen kerran 27.7.–3.8.2022 – tällä kertaa kesätunnelmissa. Iisalmi Jazz Festival 2022 pääesiintyjä on blueskitaran legenda Robben Ford.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page