top of page

Tue, 06 May

|

Helsinki

NYCONNECTION

Mannerten rajat ylittävä jazzkokoonpano NYConnection julkaisi toisen levynsä Urban Griot 2.5. Yhtyeen uutta materiaalia kuullaan keväällä myös livenä Suomessa ja Virossa.

Lippuja ei ole myynnissä
Katso muita tapahtumia
NYCONNECTION
NYCONNECTION

Paikka & aika

06 May 2014, 21:30

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta israelilaispianisti Roy Assafista koostuvan NYConnectionin Urban Griot -albumissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Griot-perinnettä noudattaen ”jazz-griotien” kappaleet perustuvat yhtyeen yhteisiin kokemuksiin ja tarinoihin.

Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille. Jussi Kannaste säestää saksofonillaan pianistin elkein. Pianisti Assaf puolestaan jättää perinteisen pianokomppauksen vähemmälle pyrkien melodiseen ja rytmiseen dialogiin rumpali Jaska Lukkarisen kanssa. Kokonaisuuden nivoo yhteen basisti Antti Lötjönen. Albumi sisältää rohkeaa ja kokeellista ilmaisua niin soolona, duona, triona kuin täytenä kvartettina.

NYConnection juontaa juurensa nimensä mukaisesti New Yorkiin, missä Jaska Lukkarinen ja Roy Assaf kohtasivat vuonna 2007. Ensimmäinen levy Party Of Four julkaistiin Lukkarisen omalla Jaskaa-levymerkillä keväällä 2012. Royn ja Jaskan välinen vahva side lavalla ja sen ulkopuolella vie NYConnectionia eteenpäin täysverisenä yhtyeenä.

Videohaastattelu ja muuta materiaalia levyn tekoprosessista: http://www.nyconnection.net/videos/

NYConnection: Urban Griots (Helsinki Jazz Underground, 2014)

1. Urban Griot / Roy Assaf

2. Days of (Too Much) Wine & Roses / Jussi Kannaste

3. I’ll Be Seeing You / Sammy Fain

4. Signal / Jussi Kannaste

5. Piki and The Mexican Grill / Roy Assaf

6. Sisu / Roy Assaf

7. Day of Night / Roy Assaf

8. Have You Met Mr. Jones / Jaska Lukkarinen

9. Inner Blur / Jaska Lukkarinen

10. Löyly / Roy Assaf

Albumi on kuunneltavissa Soundcloud-palvelussa: https://soundcloud.com/nyconnection

Roy Assaf – piano

Jussi Kannaste – saksofoni

Jaska Lukkarinen – rummut

Antti Lötjönen – basso

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page