top of page

su 04. kesäk.

|

Pyhän Ristin Kirkko, Iisalmi

Pyhän Ristin Kirkko: Jukka Perko Avara

"Vanhempamme, Marja-Liisa ja Jaakko Sarvela, toivat moneen kotiin ja yhteiskuntaankin hyvinvointia. Koronan takia emme voineet järjestää muistotilaisuuksia hautajaisten yhteydessä. Tällä konsertilla haluamme kuitenkin muistaa niin vanhempiammekin kuin tarjota kaikille mahdollisuuden samaan."

Lipunmyynti on suljettu
Katso muita tapahtumia
Pyhän Ristin Kirkko: Jukka Perko Avara
Pyhän Ristin Kirkko: Jukka Perko Avara

Paikka & aika

04. kesäk. 2023 klo 16.00

Pyhän Ristin Kirkko, Iisalmi, Haukiniemenkatu 10b, 74100 Iisalmi, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Su  4.6. klo 16 alkaen

Paikka: Pyhän Ristin Kirkko

Muistokonsertti

Ohjelmamaksu 10€

"Vanhempamme, Marja-Liisa ja Jaakko Sarvela, toivat moneen kotiin ja yhteiskuntaankin hyvinvointia. Koronarajoitusten takia emme voineet järjestää muistotilaisuuksia hautajaisten yhteydessä.

Tällä konsertilla haluamme kuitenkin muistaa niin vanhempiammekin kuin tarjota kaikille mahdollisuuden samaan. Konsertin tuotto luovutetaan lyhentämättömänä Iisalmen Parkinson - kerholle." 

---

Saksofonisti Jukka Perko on puhutellut kuulijoitaan kirkkokonserteillaan jo vuosikymmenen ajan. Merkkipaaluiksi ovat muodostuneet virsialbumit Kaanaanmaa (v.2002), Maan Korvessa (v.2008), Avara (v. 2011) Vuosien mittaan soitetut sadat konsertit ovat piirtäneet kauniin kaaren, johon kasvaa jatkuvasti väkevää jatkoa uuden sävelmateriaalin myötä.  Jazzin eväin ravittujen Perkon ja kitaristi Teemu Viinikaisen mukana häärii musiikin valtavirtojen ulottumattomissakin kitaroineen urheasti seilaava Jarmo Saari.

Elämän ja kuoleman perimmäisten kysymysten äärellä, musiikin kauneutta ja totuutta etsiessään Avara päätyy usein soitossaan maisemiin, joihin ei löydä muuten kuin tieltä eksymällä. Kuitenkin, kaiken versioinnin ulottumattomiin jää aina ydin, pyhä, joka ei taivu tulkintoihin. Rohkeus ja nöyryys, tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, niukkuus ja runsaus, akustinen ja sähköinen. Näiden vastakohtien voimasta syntyy musiikkia, joka herkistää kuulijansa ja tarjoaa avaran ikkunan arkitodellisuuden ulkopuolelle.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page