top of page
< Back

JOULUKORTTI ETELÄ-HELSINGISTÄ

Joulukortti Etelä-Helsingistä on sisarusten Kirsi Reinola ja Marko Reinola kirjoittama näytelmä, jonka ainekset juontavat kirjoittajien lapsuuteen ja nuoruuteen. Näytelmä rakentuu Tom Waitsin suomennettujen ja sovitettujen kappaleiden ketjusta. Musiikista vastaa Samuli Laiho.

KokoTeatterissa 11.4.-25.5.2001.

JOULUKORTTI ETELÄ-HELSINGISTÄ

Helsingin itäpuolen lähiössä, Itälahdessa, on ranta. Sellainen kaislikko ja kallio. Kauniina huhtikuun päivänä ajautuu Maksamasi tähän nuoruutensa Meksikonlahden rantaan ja korkkaa vinkkupullon vanhoille ajoille. Mitä tapahtui Meksikonlahden jengille? Miksi kaatui Meksikonlahden Bändi? Mihin joutuivat Vekku, Rami, Meksikonlahden Presidentti, Bubble, Åbo, Petu ja Ode? Olisiko levottoman ja väkivaltaisen nuoruuden jälkeen sittenkin mahdollista asettua viettämään keskiluokkaisen rauhallista elämää?

Joulukortti Etelä-Helsingistä, moniääninen rockmonologi, tapahtuu lähiöbaarissa jonne nämä Maksamasin ystävät ilmestyvät. Elämän taitekohdista lähtevät biisit ja tarinat esittelevät erilaisia elämänratkaisuja menestyjistä väliinputoajiin. Näytelmän suomenkielinen musiikki sisältää meluisia rock- ja bluestulkintoja sekä kauniita balladeja.


Esitys valmistettiin KokoTeatterin pieneen saliin, joka myöhemmin toimi teatterin baarina.


Kritiikeistä:

“…Marko Reinola on esityksen varsinainen päähenkilö, sillä hän näyttelee käsikirjoituksen seitsemästä henkilöstä viisi. He ovat Samuli Laihon esittämän Masi-Masin lapsuudenkavereita, joista Reinola tekee satiirista tyypittelyä. Kuka on doku liikemies, kuka ujo soittaja, kuka kantripukeinen rehvastelija. Koskettavin ja sisällöllisesti tuhdein on juoppo, joulupukkina esiintyvä Vekku. Laulujen tulkitsijana Marko Reinola on aikamoinen heittäytyjä. Hiki lentää ja jalka vispaa. Karheassa lauluäänessä ei Waitsin rinnalla ole mitään hävettävää. Sekä nopean ränttätänttä-bluesin että balladimaisempien kappaleiden takia ilta on kokemuksen väärti…” – Hannu Harju, HS, 20.4.2001

bottom of page