top of page
< Back

VIERAILU: MISSING AMELIA EARHART

Merja Pöyhösen nykynukketeatterillinen sooloteos piirtää omalaatuisen henkilökuvan tekijänsä omasta kaksoisolennosta. Ilmava, haikea ja hetkittäin humoristinenkin esitys kulkee kuin esikuvansa Amelia Earhart ikään – rohkeasti omaa polkuaan. KokoTeatterissa 24.-25.4.2018.

VIERAILU: MISSING AMELIA EARHART

”Never interrupt someone doing what you said couldn’t be done.”

Amelia Earhart on sankari, ilmailun uranuurtaja ja meidän kaikkien esikuva. Vuonna 1937 Amelia Earhart lähti maailmanympärilennolle ja sitten Amelia Earhart katosi, jättäen jälkeensä valtavan, Amelia Earhartin muotoisen aukon.

Sielukkaiden nukkehahmojen, taidokkaan nuketuksen ja koskettavan tarinan siivittämänä Missing Amelia Earhart liitää miniatyyritaivaittensa pilvissä, mahdottomaan uskoen ja korkeammalla kuin kukaan koskaan aiemmin.

Ikäryhmät: 13+
Kielet: suomi
Kesto: 1 h 15 min

Esityksestä kirjoitettu:
”Katsomossa huomaan herkistyväni, huokailevani ja huvittuvani. Välillä pidätän hengitystä. Kun esitys on rakennettu lempeydellä, läsnäololla ja lämmöllä, se vie mennessään kuin varkain. Missing Amelia Earhart saattaakin olla kaunein nukketeatteriesitys, jonka koskaan tulen näkemään.” – Frida Maria Pessi, Turun Sanomat

”Merja Pöyhösen upea nukketeatteriesitys kadonneesta lentäjäsankarista on todellinen urotyö” -Annikki Alku, Demokraatti

”Such full stage presence in combination with strong actor skills one do not see too often nowadays. … This is the story not only about a woman and pilot but also about hesitation together with strong desire to follow trackless ways. A full energy charge is guaranteed for several days after the play.” -Nur Magazine

bottom of page