top of page
< Back

TAPAUS GAALA

MYLLYTEATTERIN 10-vuotisjuhlaesitys TAPAUS GAALA tekee hurjan matkan ihmismieleen

KokoTeatterissa 10.10.-14.11.2014.

TAPAUS GAALA

Miten niissä Oscar-kaaloissa kun ne amerikkalaiset on jotenkin niin VILPITTÖMIÄ?

Että niistä oikein uskoo että ne kiittää äitiänsä ja isäänsä ja ovat niin tunteellisia ja niin VILPITTÖMIÄ, että kuinka, onkohan ne oikein tosissaan, kun ne NÄYTTÄÄ että ne oikein TARKOITTAVAT. Että kuinka ne voi olla niin VILPITTÖMIÄ.

Puhelin soi. ISOISÄ huutaa: HILJAA!

Miten muistamme ja mitä? Millaiset äänet ja tunnelmat meissä vaikuttavat keskellä arkipäiväämme? Maailma käy yhä kiihtyvillä kierroksilla, entä sisimpämme?


Esityksiä niin kotimaassa kuin ulkomailla tehneen Myllyteatterin 10-vuotisjuhlaesitys Tapaus Gaala pureutuu ihmismielen anatomiaan. Tapaus Gaalassa esiintyvät kymmenen näyttelijää sekä heistä tehdyt, ihmisen kokoiset näköisnuket. Esineet elävät, musiikki soi, muistojen karuselli pyörii ja porautuu syvemmälle sinne, missä lapsuuden elävimmät kokemukset uinuvat. Hurjia näyttämöllisiä rinnastuksia tehden esitys johdattaa katsojan mielensisäisten kerrostumien läpi – juhlagaalaan.

Nyt 10-vuotias, helsinkiläinen ammattiteatteriryhmä Myllyteatteri on aina kulkenut omaa tietään teatterin kentällä, luoden vahvasti visuaalista ja musiikillista esityskieltä. Tapaus Gaalan visuaalisesta suunnittelusta – nukeista, esineistä ja lavastuksesta – vastaa puolalainen lavastaja-kuvataiteilija Lukasz Trzcinski. Esityksen ohjaa Myllyteatterin perustaja ja taiteellinen johtaja Miira Sippola.

Myllyteatteri on vuonna 2003 perustettu ammattiteatteriryhmä. Sen pyrkimyksenä on tehdä musikaalisia ja visuaalisia esityksiä, joissa yhtä tärkeinä elementteinä ovat näyttelijä ja hänestä syntyvä näyttämöllinen estetiikka; esineet; musiikki; äänet; valot; ja valitsemamme tila. Ryhmää johtaa kirjoittaja-ohjaaja Miira Sippola ja siihen kuuluu teatteritaiteilijoita Suomesta ja ulkomailta.

bottom of page