top of page
< Back

VALTIOMIES II

Valtiomies II on koreografi Mikko Orpanan itselleen ja virolaiselle rapartisti-tanssija Päär Pärensonille valmistama teatterillinen tanssiteos. KokoTeatterissa 31.10.2003-17.1.2004.

VALTIOMIES II

Mikko Orpanan Valtiomies sai ensitulemisensa jo vuonna 1997. Nyt yhteiskunta-kritiikkiä jatkaa vanhempi, viisaampi ja villimpi Valtiomies II. Teos ottaa kantaa tanssien, hiphopaten, räpäten ja videokuvin. Valtiomies II kertoo median ylivallasta, pakkosyötetyistä kuvista, väkivallasta keskellä Eurooppaa, berlusconista ja bushista, maailmanlopusta sekä pienestä suomalaisesta poliitikosta. Esiintyjinä ovat tanssija-koreografi Mikko Orpana sekä eestiläinen tanssija-räppäri Päär Pärenson.


Valtiomies II kantaesitettiin samassa illassa Meduusan nauru -tanssitoeksen kanssa.


Valtiomies II vieraili Tallinnassa Virossa kesällä 2004.
6.6.2004 23:00 – 7.6.2004 0:30
Järjestäjä: Vanalinna päevad, Vanalinna päevad
Paikka: Kanuti Gildi SAAL, Pikk 20, Tallinn


Taustaa:

Mikko Orpana on työskennellyt koreografina ja esiintyjänä KokoTeatterissa sen perustamisesta alkaen, sekä tanssitaiteilijana Generaattori-projektissa Kajaanissa. Hän on valmistunut koreografiksi Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitokselta 1999 ja on toiminut freelance-koreografina lukuisissa teatteri- ja tanssiproduktioissa.

Päär Päreson on eestiläisen Def Räädu- yhtyeen MC taiteilijanimellä J.O.C. Hän on valmistunut Viljandin Culture Collegesta tanssijaksi ja tanssin opettajaksi.


Kritiikkejä:

“…Orpanan ja Päärensonin dialogissa ironia toimii, mikäli on aihetta olettaa, että vallan huipulla itsetyytyväisyys ja nautinnot ohittavat massojen tarpeet…” Energistä ilmaisua Kokoteatterissa / Valtiomies II:n ja Meduusan naurun yhteiskritiikki, Auli Räsänen, HS, 7.11.2003

bottom of page