top of page
< Back

VISIBLE VOLUMES

KokoTeatterin koreografin, Mikko Orpanan, Visible Volumes -teoksessa tanssijat Katri Soini ja Mikko Orpana tutkivat tilan käsitettä. Visible Volumes rakentaa näyttämöllisiä tiloja, liikkeellisiä tihentymiä ja kurkotuksia unenomaisiin maailmoihin. Teoksessa liike kasvaa musiikiksi, musiikki tilaksi ja tila liikkeeksi. Valot, video ja sellolla ja sähkökitaralla luotu äänimaailma yhdessä tanssin kanssa johdattavat katsojan visuaaliselle tripille, hypnoottiselle matkalle, jolla fyysiset ja henkiset tilat sulautuvat liikkeen kautta yhdeksi. KokoTeatterissa 16.1.-14.2.2009.

VISIBLE VOLUMES

Teoksen nimen englanninkielisyys johtuu sanan ‘volume’ monimerkityksellisyydestä. Sanalle ei ole suomenkielessä vastaavaa yhtä sanaa, vaikkakin puhekielessä on käytössä lainasana ‘volyymi’, joka jää merkityksissään kuitenkin vajavaiseksi englanninkielisen sanan merkityksiin verrattuna.

“Tilat ovat moninkertaistuneet, jakaantuneet ja erilaistuneet. Nykypäivänä niitä on kaikkia kokoja ja kaikkia laatuja, kaikkiin
käyttötarkoituksiin ja kaikkiin tarpeisiin. Eläminen on siirtymistä tilasta toiseen vältellen kolhuja mahdollisimman hyvin.”
Georges Perec


“...Mikko Orpanan teokset heittävät yleensä katsojalle jonkin älyllisen haasteen. Niissä on tekijän voimakas ajatus taustalla ja niissä riittää pureskeltavaa – mutta silti ne ovat suorastaan nautinnollisia, lähes viihteellisiä ja siten katsojalle paras mahdollinen yhdistelmä. Visible Volumes ei tee poikkeusta.”
-Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat, 18.1.2009

“…Se on akateemisen tutkimuksellisesta rakenteestaan huolimatta viihdyttävä ja nautinnollinen kokonaisuus, joka yhdistää tasavertaisesti liikettä, valoa ja musiikkia.
Esitys jättää jälkeensä mukavan mielihyvän hyrinän. Se jakaantuu kolmeentoista osaan, volumeen, joilla kullakin on oma teemansa. Se voi olla liikkeellinen tai tilallinen kuten esim. mittaaminen ja voiman käyttö tai sitten ilmaisullinen kuten vaikkapa koneen arpomat tunnetilat…”
-Annikki Alku, Uutispäivä Demari, 21.1.2009

bottom of page