top of page

to 18. tammik.

|

Nurmes-talo

Nurmes-talo: Valter Soosalu Quartet

Nurmeksen jazzvuosi 2024 käynnistyy jännittävällä vierailulla, kun nuori pianistitähti Pyry Brandt, Timo Hirvonen ja Mikko Hassinen saavat erityisvieraakseen virolaisen Harpeiji -virtuoosi Valter Soosalun. Konsertti Nurmes-talossa 18.1.

Lipunmyynti on suljettu
Katso muita tapahtumia
Nurmes-talo: Valter Soosalu Quartet
Nurmes-talo: Valter Soosalu Quartet

Paikka & aika

18. tammik. 2024 klo 19.00

Nurmes-talo, Kötsintie 2, 75500 Nurmes, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Nurmes-talo: Valter Soosalu Quartet

To 18.1. klo 19:00

Harpeijin visionääri ja yksi maailman johtavista uuden instrumentin tulkitsijoista on virolainen monilahjakkuus Valter Soosalu. Hän saa seurakseen pianon ihmelapsi Pyry Brandtin. 17-vuotias Brandt on tehnyt vaikutuksen taituruutensa lisäksi loistavana yhtyesoittajana ja joukkuepelaajana. Yhtyeen rytmiryhmää edustavat Teosto-palkittu rumpali/säveltäjä Mikko Hassinen, sekä basisti Timo Hirvonen.

Yhtyeen ohjelmisto jättää koostuu Severi Pyysalon, Jacob Mannin, Jaco Pastoriuksen ja yhtyeen omista sävellyksistä. Luvassa kuplivaa iloa ja uusia soundeja. Tervetuloa!

Valter Soosalu, harpeiji

Pyry Brandt, piano

Timo Hirvonen, basso

Mikko Hassinen, rummut

Hirvonen kertoo: “On suuri kunnia tuoda Nurmeksen upeaan konserttisaliin Koko Jazz Clubin kuratoitua ohjelmistoa vuonna 2024. Valter Soosalu teki lähtemättömän vaikutuksen niin henkilönä kuin muusikkona ensitapaamisellamme Virossa syksyllä 2023. Ennakkoluulottomuus, valoisuus ja leikkisyys ovat yhteisiä voimavarojamme, ne haluamme jakaa kanssanne joka konsertissa!

Soosalu: ”Työni musiikin parissa on ollut monimuotoista, ja sattumalla on ollut osuus tapahtumien kulussa”, kertoo Valter, jonka kolme vuotta sitten alkanut harpejjinsoitto vie nyt lähes puolet ajastaan.

Harpejji on amerikkalaisen äänisuunnittelija Tim Meeksin vuonna 2007 kehittämä sähköinstrumentti. Sen soittotekniikka ja soundi ovat kuin kitaran ja kosketinsoittimen symbioosi. Se on toistaiseksi melko harvinainen instrumentti. Maaliskuusta 2020 lähtien Valter Soosalu on toiminut harpejji-tuottaja Marcodi Musical Productsin edustajataiteilijana, joka järjestää koulutusta ja soitinnäytöksiä kansainvälisesti livenä ja verkossa. Kapellimestarina Valter Soosalu on työskennellyt useiden orkestereiden ja kuorojen kanssa. Nyt Soosalu saapuu Suomeen basisti Timo Hirvosen kutsumana. 

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page